• Посилання скопійовано

Чи заборонять жінкам під час війни виїзд за кордон: відповідь заступниці міністра оборони

З 24 лютого жодної жінки примусово в нас не мобілізували, як власне і до того – з 2014 року. Станом на зараз в ЗСУ немає потреби у примусовій мобілізації жінок

Чи заборонять жінкам під час війни виїзд за кордон: відповідь заступниці міністра оборони
На сторінці у ФБ заступниці міністра оборони, Ганни Маляр, наголошено, що у російському медіапросторі вкотре запустили фейк про мобілізацію жінок в Україні.  
Вона підкреслила, що цей фейк підхопили в нас та це тема, яка дасть багато переглядів, але не треба на цьому спекулювати під час війни.
Що ж насправді?
  • з 24 лютого жодної жінки примусово в нас не мобілізували, як власне і до того – з 2014 року;
  • станом на зараз в ЗСУ немає потреби у примусовій мобілізації жінок;
  • жодних обмежень, пов'язаних з мобілізацією, для перетину кордону щодо жінок немає і станом на зараз такі обмеження не плануються.

 

Від редакції: Нагадаємо, що актуальний Перелік спеціальностей та/або професій, споріднених з відповідними військово-обліковими спеціальностями, після одержання яких жінки беруться на військовий облік військовозобов’язаних затверджений наказом Міноборони від 11.10.2021 р. №313 (у редакції наказу Міноборони від 07.02.2022 р. №35). Цей перелік діє з 1 квітня 2022 року та містить лише 14 професій (бухгалтери у ньому є).

З 1 жовтня 2022 року всі жінки за новим переліком мають стати на облік у військкоматах. Про це ми писали тут.

Всі новини від редакції «Дебет-Кредит» на тему військового обліку жінок можна переглянути за посиланням.

***
Читайте також:

***

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»