• Посилання скопійовано

Воєнний стан та загальну мобілізацію незабаром продовжать ще на 90 днів: законопроєкти

На найближчому пленарному засіданні ВРУ знову продовжить строк дії воєнного стану та загальної мобілізації в Україні ще на 90 днів (тобто до 19 лютого 2023 року)

Воєнний стан та загальну мобілізацію незабаром продовжать ще на 90 днів: законопроєкти

Нагадаємо, що вранці 24 лютого росія розпочала війну проти нашої держави. Тоді Президент оперативно підписав Указ №64/2022, яким в Україні запроваджено воєнний стан з 24 лютого строком на 30 діб. Згодом його було чотири рази продовжено (до 25 квітня, до 25 травня, до 23 серпня та 21 листопада). 

За Законом №2500  воєнний стан було подовжено до 21 листопада. Про це ми писали тут. 

Та, на жаль, війна триває й надалі.  З огляду на це, 8 листопада Президент України Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради:

  • законопроєкт №8189 «Про затвердження Указу Президента України "Про продовження строку дії воєнного стану в Україні"». За ним, строк дії воєнного стану в Україні продовжується з 05 години 30 хвилин 21 листопада 2022 року строком на 90 діб; 

  • законопроєкт №8190 «Про затвердження Указу Президента України "Про продовження строку проведення загальної мобілізації"». Згідно з ним строк проведення загальної мобілізації також продовжується з 21 листопада 2022 року на 90 діб.   

Як повідомив Я. Железняк, прийняти їх мають на найближчому пленарному засіданні. Про це повідомимо додатково!

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»