• Посилання скопійовано

На порталі «Дія» знову можна отримати довідку з Державного реєстру речових прав

Наприклад, довідку можна замовити перед орендою квартири, щоби переконатися, чи дійсно ви орендуєте житло в реального власника

На порталі «Дія» знову можна отримати довідку з Державного реєстру речових прав
Відтепер можна знов отримати інформацію з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно на порталі Дія. З початком повномасштабного вторгнення держреєстри було вимкнено з міркувань безпеки. 

Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у своєму Телеграм-каналі.

"Повернули на портал Дія довідку з Державного реєстру речових прав. Вона підтверджує, що ви — власник нерухомості", - зазначив Федоров.

За його словами, до повномасштабного вторгнення послугою щорічно користувалося близько 1 млн українців. За місяць від запуску на порталі Дія довідку отримали майже 18 тисяч разів.


Наприклад, довідку можна замовити перед орендою квартири, щоб переконатися, чи дійсно ви знімаєте житло в реального власника. Також вона знадобиться для подальшої оцінки та відшкодування пошкодженого чи знищеного російськими окупантами майна.

Після 24 лютого реєстри призупинили роботу в цілях безпеки. З травня вони знову працюють. За цей час ми покращили послугу.
Тепер отримати довідку можна всього за 5 секунд.
 
 

Як отримати довідку

  1. Зайдіть на портал Дія та авторизуйтеся.
  2. Натисніть Послуги — Довідки та витяги — Довідка з Державного реєстру речових прав.
  3. Заповніть онлайн-форму, зазначивши один з критеріїв пошуку: ПІБ, серія та номер паспорта, кадастровий номер, адреса майна, реєстраційний номер.
  4. Сплатіть адміністративний збір 30 грн карткою на порталі.

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»