• Посилання скопійовано

Середня зарплата за 2022 рік зросла на 6%, – Держстат

Держстат оприлюднив квартальні дані щодо середньої зарплати у минулому році

Середня зарплата за 2022 рік зросла на 6%, – Держстат

Держстат оприлюднив квартальні дані щодо середньої зарплати у минулому році. Про це вказав Гетманцев у своєму Телеграм-каналі.

З них випливає, що середня місячна зарплата за підсумками 2022 року становила 14 857 грн (у тому числі у 4-му кварталі 16 477 грн).

Проти 2021 року це + 6% номінального зростання, але в реальному вимірі середні зарплати скоротилися ≈на 12%.

У доларовому еквіваленті, за середньорічним офіційним курсом (32,34 грн/дол), середня зарплата скоротилась до 459 дол. («мінус» 10,5% проти 2021 року). Падіння відчутне, але це все ще більше рівня 2020 року.

Найбільші середні зарплати за підсумками минулого року були традиційно у сфері інформаційних технологій (30,9 тис. грн), найменші – у поштовій та кур’єрській діяльності (8,6 тис. грн).

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»