• Посилання скопійовано

Е-судове рішення: нова послуга від Дії

Завдяки новій послузі в Дії українці можуть користуватися електронним судовим рішенням замість паперового документа

Е-судове рішення: нова послуга від Дії

Міністерство цифрової трансформації України розповідає, що у застосунку Дія можна отримати електронне судове рішення з кваліфікованим електронним підписом суддів. Документ має таку саму юридичну силу, як і його паперовий аналог. 

Судове рішення – це документ, у якому відображається результат судової справи. Наприклад, підтверджується факт розлучення пари. 

«Продовжуємо цифровізувати судову систему в Україні. Уже рік у застосунку Дія доступні судові сповіщення – інформаційне повідомлення про судові засідання. Відтепер у кілька кліків ви можете отримати судове рішення просто у смартфоні. Раніше для цього необхідно було їхати до суду в спеціально відведений час, а потім стояти у чергах, щоб отримати документ. Тепер усе значно простіше. Кілька кліків – і документ у вас у смартфоні», – зазначив Віцепрем’єр-міністр – Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. 

Щоб отримати судові рішення у Дії: 

  • авторизуйтесь у застосунку;
  • перейдіть у Послуги і виберіть Судові справи;
  • перегляньте судове рішення і за потреби завантажте собі на смартфон. 

Щоб скористатися судовими послугами в Дії, оновіть застосунок до останньої версії. 

Нагадаємо: у застосунку Дія українці також можуть отримувати сповіщення про призначені судові засідання, в яких вони є учасниками справи.

Послугу реалізовано Мінцифрою спільно з Державною судовою адміністрацією України, ДП «Центр судових сервісів» та ДП «Інформаційні судові системи».

Джерело: Міністерство та Комітет цифрової трансформації України

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»