• Посилання скопійовано

Уряд запропонує ветеранам різні варіанти інтеграції у ринок праці

Уряд запропонує програми для створення і розвитку бізнесу та активні програми зайнятості для працевлаштування ветеранів, у тому числі людей з набутою внаслідок війни інвалідністю

Уряд запропонує ветеранам різні варіанти інтеграції у ринок праці

Уряд запропонує програми для створення і розвитку бізнесу та активні програми зайнятості для працевлаштування ветеранів, у тому числі людей з набутою внаслідок війни інвалідністю. Про це повідомила заступниця Міністра економіки України Тетяна Бережна в ході виступу на форумі «Практика» під час панельної дискусії щодо працевлаштування ветеранів.  

«Ключовим для держави в політиці інтеграції ветеранів у ринок праці є забезпечення їх економічної незалежності та права на гідну працю. Нині Уряд напрацьовує низку варіантів для різних груп ветеранів. Ті, хто захоче стати підприємцями чи розвивати власний бізнес, яким займалися до війни, зможуть скористатися грантовими програмами. Вже в квітні ми запустимо нові напрями – гранти на власну справу для другого із подружжя ветеранів до 500 тис грн і гранти до 1 млн грн для групи ветеранів. За нашими оцінками, близько 170 тисяч ветеранів матимуть бажання зайнятися підприємництвом», – розповіла Тетяна Бережна.   

За її словами, ветерани, які захочуть отримати нову, більш затребувану на ринку праці спеціальність, зможуть пройти перенавчання за рахунок держави або отримати грант на таке навчання. 

«З квітня стартує нова грантова програма “Старт в ІТ”, за якою можна отримати грант до 30 тис грн на навчання в сфері ІТ. Цією програмою зможуть скористатись і ветерани, що матимуть бажання опанувати сучасні технології», – зазначила Тетяна Бережна. 

Крім того, Уряд стимулюватиме роботодавців брати на роботу ветеранів, компенсуючи їм частину витрат на оплату праці. Серед інших варіантів в рамках програми сприяння працевлаштуванню ветеранів розглядається напрям спрощення доступу на ринок охоронної діяльності, що дозволить колишнім військовим реалізовуватись у цій сфері.

Джерело: Міністерство економіки України

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»