• Посилання скопійовано

«єВідновлення»: Кабмін запускає нову компенсацію

Уряд запускає другий етап програми «єВідновлення». Українці, чиє житло було зруйноване внаслідок війни, зможуть отримати від держави кошти на будівництво будинку або придбання іншого житла

«єВідновлення»: Кабмін запускає нову компенсацію

Кабінет Міністрів запускає другий етап програми «єВідновлення». Українці, чиє житло було зруйноване внаслідок війни, зможуть отримати від держави кошти на будівництво будинку або придбання іншого житлового приміщення. Про це йдеться у заяві прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля під час засідання Кабінету міністрів.

«Ми обіцяли, що допомога до 200 тисяч гривень для ремонту пошкодженого майна стане лише першим кроком у великій програмі відновлення житла. Адже тисячі українських родин повністю втратили свої домівки. Багато випадків, коли просто немає чого ремонтувати», – сказав Шмигаль.

Таким чином, уряд запускає другий етап програми «єВідновлення». На сьогоднішньому засіданні буде затверджено постанову та формулу, за якою виплачуватиметься відповідна компенсація.

 

На що можна буде витратити кошти?

На будівництво будинку. У такому випадку виплата коштів відбуватиметься безпосередньо на рахунок.

На придбання квартири, іншого житлового приміщення з використанням житлового сертифіката.

Розмір компенсації розраховуватиметься Комісією за спеціальною формулою, яка враховуватиме регіон розташування знищеного об’єкта, рік забудови, площу об’єкта тощо.

Передбачено також принцип, що розмір компенсації встановлюється на рівні не нижче вартості спорудження житла відповідної площі згідно з його місцезнаходженням.

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»