• Посилання скопійовано

Роботодавці розробляють власні політики психоемоційної підтримки працівників

Наразі розпочато пілот з розробки політик/програм підтримки психологічного здоров’я працівників на рівні підприємства як важливої складової політики комплаєнсу

Роботодавці розробляють власні політики психоемоційної підтримки працівників

Війна стала одним із значних ризиків, які прямо впливають на умови праці. Тому важливою є турбота не тільки про фізичне, але й про ментальне здоров’я, ознайомлення з практиками самовідновлення на робочому місці, управління своїм психоемоційним станом, щоб залишатися в ресурсному стані. За даними ООН стрес, депресія, тривога безпосередньо впливають на чинники економічної діяльності компанії. У працівника, який відчуває, що компанія піклується про нього, пропонує програми з психічної безпеки, психоемоційної підтримки, підвищується лояльність до свого роботодавця.

Саме тому ФРУ приділяє цьому компоненту багато уваги в аспекті профілактики, управління психосоціальними ризиками на робочому місці, відновлення і взяла на себе місію з піклування про психоемоційний стан саме працівників.

На сьогодні завершено розробку Програми психоемоційної підтримки на робочих місцях, яку скоро буде презентовано суспільству.

Наразі розпочато пілот з розробки політик/програм підтримки психологічного здоров’я працівників на рівні підприємства як важливої складової політики комплаєнсу.

У пілоті беруть участь:

  • ТОВ Метінвест-Холдинг
  • Агрохолдинг «Астарта»
  • ПрАТ «Камет-Сталь»
  • ПАТ «Інгулецький гірничо-збагачувальний комбінат»
  • ПАТ Арселор Міттал

Протягом травня – серпня буде забезпечено консультативний супровід підприємств на етапі реалізації кожного з компонентів з боку професійного тренера МОП:

  • створення координаційної команди і отримання підтримки вищого керівництва
  • оцінки психосоціальних потреб співробітників та аналізу ресурсів
  • ухвалення письмової політики з психосоціальної підтримки
  • розробки і затвердження плану програмних заходів в рамках політики
  • розробки системи моніторингу і оцінювання програми
  • реалізації програмних заходів

Також будуть організовані тематичні тренінги та вебінари для персоналу пілотних компаній. 14 липня відбудеться тренінг «Підтримуючі комунікації на робочому місці: перша допомога в сфері психічного здоров'я».

У разі зацікавленості участі в пілоті компанії можуть подати заявки на участь у наступному періоді – з вересня по грудень на email: ddb@fru.org.ua, відповідальна – Наталя Гостєва.

Джерело: Федерація роботодавців України

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»