• Посилання скопійовано

Оновлення нормативки через завершення дії карантину: набрав чинності закон

4 вересня Президент підписав Закон №3302-ІХ про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України у зв'язку із завершенням карантину для боротьби з COVID-19. Закон діє з 7 вересня

Оновлення нормативки через завершення дії карантину: набрав чинності закон

Нагадуємо, що з 1 липня завершилася дія карантину через COVID-19 та режиму надзвичайної ситуації у зв'язку з пандемією коронавірусу.

З огляду на це 9 серпня ВРУ прийняла в цілому законопроєкт №9405 "Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України у зв'язку з завершенням карантину, встановленого з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2". Про це повідомив Я. Железняк.

4 вересня Президент В. Зеленський підписав Закон №3302-ІХ. Він набере чинності з дня, наступного за днем його опублікування, крім пунктів 14 і 15 розділу I цього Закону, які набирають чинності з дня введення в дію Закону "Про систему громадського здоров’я". 6 вересня його було опубліковано в "Голосі України". Тож його норми вже діють з 7 вересня.

Ним передбачено:

  1. виключення ч. 4 ст. 195 КАСУч. 4 ст. 212 ЦПКУч. 4 ст. 197 ГПКУ, якими передбачено, що під час карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), учасники справи можуть брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів;
  2. внесення змін до законів України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення»«Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування»«Про захист населення від інфекційних хвороб»«Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності»«Про державну допомогу суб’єктам господарювання»«Про оренду державного та комунального майна»«Про оцінку впливу на довкілля»«Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування»«Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування»;
  3. втрату чинності:

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»