• Посилання скопійовано

Як знайти адреси та контакти МСЕК: поради від МОЗ

МОЗ нагадує, що на період дії воєнного стану процедуру проведення медико-соціальної експертизи спрощено. Зокрема, МСЕК здійснює свої функції за принципом екстериторіальності

Як знайти адреси та контакти МСЕК: поради від МОЗ

МОЗ нагадує, що на період дії воєнного стану процедуру проведення медико-соціальної експертизи спрощено. Зокрема, медико-соціальна експертна комісія (далі – МСЕК) здійснює свої функції за принципом екстериторіальності. Отже, особа може пройти медико-соціальну експертизу незалежно від місця реєстрації, тобто за місцем фактичного її перебування. Крім того, якщо пацієнт не має змоги особисто прийти на огляд МСЕК, рішення приймається заочно на підставі направлення лікарсько-консультативної комісії закладу охорони здоров’я.

Важливо, що для людей, термін переогляду інвалідності яких припав на цей період і які не можуть пройти обстеження й оформити направлення на МСЕК, строк повторного огляду вважається продовженим на весь час дії воєнного стану та впродовж пів року після його припинення/скасування.

Як знайти адреси та контакти МСЕК? – одне із найпоширеніших запитань, яке ставлять українці, звертаючись на «гарячу лінію» Міністерства охорони здоров’я.

Національний контакт-центр МОЗ – 0 800 60 2019 – надає безоплатні консультації. Українці можуть отримати відповідь на будь-яке питання зі сфери охорони здоров’я, зокрема, і як продовжити термін дії інвалідності.

Також якщо під час проходження медико-соціальної експертної комісії ваші права порушують, зокрема вимагають гроші за проходження МСЕК, звертайтеся на «гарячу лінію» 0 800 60 2019 (щодня з 8:00 до 20:00). Власне, на «гарячій лінії» МОЗ є інформація стосовно контактів і місця розташування усіх медико-соціальних експертних комісій в Україні. 

Із дійсними контактами МСЕК можна ознайомитися за посиланням.

Джерело: Міністерство охорони здоров'я України

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»