• Посилання скопійовано

У Дії зʼявиться новий сервіс: що він передбачатиме?

За розʼясненням Мінцифри, у Дії можна буде отримати електронну постанову та сплатити штраф за адміністративні правопорушення. Докладніше про це - далі

У Дії зʼявиться новий сервіс: що він передбачатиме?

Міністерство цифрової трансформації України розповідає, що незабаром у застосунку Дія можна буде сплатити штраф за адміністративні правопорушення в кілька кліків. Щоб першими протестувати нову послугу й сплатити штраф без походу до суду та квитанцій у касі, долучайтеся до бета-тесту сервісу за посиланням.

Дуже часто люди можуть вчинити адмінпорушення через незнання законів і правил або через необачність. Наприклад, людина не знала, що під час проходження митного контролю потрібно декларувати кошти. Або ж порушила правила торгівлі, громадський порядок тощо. 

Такі справи передаються на розгляд до суду, і за них передбачено адміністративну відповідальність, зокрема штраф. Незабаром сплатити його можна буде в застосунку Дія. 

А поки що збираємо тестувальників, які перевірять, наскільки коректно й зручно працює сервіс. Взяти участь у бета-тесті можуть українці, які:  

  • досягли 16 років,
  • мають верифікований РНОКПП у Дії,
  • мають судову справу зі штрафом за адміністративне правопорушення.

Раніше для сплати штрафу за судовою справою необхідно було приходити до суду в установлений час роботи. Далі отримати паперову судову постанову та реквізити для сплати штрафу і судового збору. А потім сплатити штраф у банку. 

Послуга реалізовується Мінцифрою разом із Державною судовою адміністрацією України, ДП «Центр судових сервісів» та ДП «Інформаційні судові системи».

Джерело: Міністерство та Комітет цифрової трансформації України

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»