• Посилання скопійовано

Система BankID НБУ в ІІІ кварталі 2023 року: попит на використання зростає

Кількість успішних запитів із використанням системи у ІІІ кварталі 2023 року становила 12,6 млн запитів. Це на 51% більше, ніж у ІІ кварталі 2023 року. Зростання спостерігається як у сегменті ідентифікацій на користь державного сектору, так і фінансового

Система BankID НБУ в ІІІ кварталі 2023 року: попит на використання зростає

Нацбанк розповідає, що упродовж ІІІ кварталу 2023 року спостерігалося значне зростання попиту на використання Системи BankID НБУ як способу віддаленої ідентифікації та верифікації громадян для дистанційного отримання послуг у різних сферах.

Так, кількість успішних запитів із використанням системи у ІІІ кварталі 2023 року становила 12,6 млн запитів. Це на 51% більше, ніж у ІІ кварталі 2023 року. Зростання спостерігається як у сегменті ідентифікацій на користь державного сектору, так і фінансового.

Наразі Система BankID НБУ налічує 127 учасників: 38 банків-ідентифікаторів та 89 абонентів – надавачів послуг.

У ІІІ кварталі 2023 року до системи підключилися дві небанківські фінансові установи, які працюють у сфері онлайн-кредитування.

Крім того, відтепер Національний банк виконує роль абонента – надавача послуг у Системі BankID НБУ, запровадивши новий онлайн-сервіс – надання інформації з Кредитного реєстру Національного банку для фізичних осіб. Це дає змогу користувачам системи отримувати в електронній формі інформацію про свої кредити в банках у розмірі від 100 мінімальних заробітних плат (на сьогодні це – 617 тис. грн). Щоб скористатися цим сервісом, необхідно мати рахунок у банку, що є учасником Системи BankID НБУ, та авторизуватися на сторінці Кредитного реєстру НБУ за посиланням.

«За два тижні запровадження Національним банком нового онлайн-сервісу з надання інформації з Кредитного реєстру НБУ кількість ідентифікацій у ньому через Систему BankID НБУ становила майже 10,5 тисяч. Ми прогнозуємо, що зацікавленість користувачів у сервісі і надалі зберігатиметься на високому рівні, ураховуючи, зокрема, плани щодо подальшого розвитку цього проєкту», – розповіла заступник директора Департаменту платіжних систем та інноваційного розвитку Національного банку України Ольга Василєва.

 

Довідково

Система BankID Національного банку – це державна система віддаленої ідентифікації, яка забезпечує передавання персональних даних користувачів від банку, в якому відкрито рахунок, до субʼєкта, який надає користувачу послугу.

На сьогодні 99,9% власників платіжних карток можуть отримати доступ до широкого спектру дистанційних послуг завдяки використанню системи.

Джерело: Нацiональний банк України

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»