• Посилання скопійовано

Воєнний стан та загальну мобілізацію незабаром знову продовжать ще на 90 днів (оновлено)

Президент вніс на затвердження ВРУ Укази про продовження дії воєнного стану та загальної мобілізації. З 14 лютого 2024 року і, дуже ймовірно, на 90 днів (тобто до 14 травня 2024 року). Відповідні законопроєкти №10456 та №10457 зареєстровані на сайті ВРУ

Воєнний стан та загальну мобілізацію незабаром знову продовжать ще на 90 днів (оновлено)

Нагадаємо, що Законами №3429-IX  і №3430-IX було продовжено воєнний стан та загальну мобілізацію з 16 листопада строком на 90 днів (тобто до 14 лютого). Про наслідки цього для бізнесу ми в деталях розповідали у цій статті. А всі дати продовження дії воєнного стану можна переглянути в нашому довіднику тут. 

Та, на жаль, війна триває. З огляду на це, як повідомивЯ. Железняк, на початку цього тижня Президент внесе на затвердження Парламенту Укази про продовження дії воєнного стану та загальної мобілізації. З 14 лютого 2024 року і, дуже ймовірно, на 90 днів. Відповідно до 14 травня 2024 року.

І ось Президент вніс до ВРУ відповідні Укази. Законопроєкти №10456 та №10457 зареєстровані на сайті ВРУ.

Для продовження треба схвалення ВРУ, де голосування заплановано вже на середину найближчого тижня. Це буде вже десяте голосування Парламенту за воєнний стан з початку війни.

Коротко, як цей процес відбувається: спочатку Президент підписує два укази->потім їх подають на затвердження в Раду-> потім Комітет з питань оборони -> потім голосування в залі (226+)-> Президент підписує закони про затвердження свого Указу.

 

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»