• Посилання скопійовано

Президент анонсував новий механізм бронювання від мобілізації

За словами Зеленського, зараз дуже важливим є діалог між бізнесом та державою у питанні бронювання працівників від мобілізації. Тому влада планує розробити новий справедливий механізм бронювання

Президент анонсував новий механізм бронювання від мобілізації

В Україні планують розробити новий справедливий механізм бронювання працівників підприємств, які підлягають військовому призову.

Про це заявив президент Володимир Зелеський, повідомляє РБК-Україна з посиланням на Офіс Президента.

За його словами, зараз дуже важливим є діалог між бізнесом та державою у питанні бронювання працівників від мобілізації.

"Ми всі підтримуємо наших воїнів, але без людей, які працюють, не буде заробітних плат. Зберігати економіку дуже потрібно. Але при цьому ми повинні не забувати: ми не можемо залишити хлопців на передовій без ротації. Це також дуже важливо. Сьогодні це пріоритет. Тому ми дотримуємося цієї формули: ти воюєш або працюєш на державу", сказав Зеленський.

Президент вважає, що наразі необхідно знайти формат підтримки того бізнесу, який працює відкрито та сплачує податки.

"Я попросив наших економістів і правоохоронців розробити особливий підхід до бізнесу, який повністю працює "в білу". Чесного українського бізнесу, щоб до таких людей на час війни не було питань від податківців і правоохоронців", - підкреслив він.

 

Законопроєкт про мобілізацію

Нагадаємо, 30 січня Кабінет Міністрів України повторно вніс до Верховної Ради законопроєкт про мобілізацію. Документом пропонується змінити порядок її проведення.

Зокрема, у законопроєкті містяться норми щодо зниження призовного віку до 25 років, обмеження для ухилянтів і не тільки.

Основним пунктом у документі є також питання броні для працівників підприємств.

***

Читайте такожНові правила бронювання працівників: які варіанти обговорюють у Верховній Раді?

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»