• Посилання скопійовано

Увага! Президент підписав Закон про демобілізацію строковиків

23 лютого Комітет з нацбезпеки і оборони ВРУ підтримав законопроєкт №11035 про демобілізацію строковиків в Україні. На засіданні цього самого дня ВРУ прийняла його за основу та в цілому. 26 лютого Зеленський підписав відповідний Закон №3600

Увага! Президент підписав Закон про демобілізацію строковиків

22 лютого президент України Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради законопроєкт про демобілізацію військових термінової служби.

23 лютого Комітет з нацбезпеки і оборони підтримав демобілізацію строковиків в Україні. Зокрема, йдеться про 12 місяців, протягом яких строковики не можуть бути призвані.

Так, за результатами обговорення Комітет ухвалив рішення рекомендувати Верховній Раді України включити законопроєкти (№№ 11035, 11035-1) до порядку денного 11-ї сесії Верховної Ради України. За результатами розгляду законопроєкту (№ 11035) в першому читанні прийняти його за основу та в цілому.

При цьому серед пропозицій Комітету, викладених у документі, вказуються і сроки, протягом яких строковиків не можуть призвати.

Комітет підкреслив, що такі особи не можуть бути призвані на військову службу під час мобілізації протягом дванадцяти місяців з дня звільнення з військової служби в запас, якщо вони не висловили бажання продовжувати військову службу.

Цього самого дня ВРУ розглянула законопроєкт №11035 та прийняла його за основу та в цілому. Тепер Закон має підписати Президент.

26 лютого Зеленський підписав Закон.

 

***

Читайте також: Звільнення у запас строковиків після завершення служби: законопроєкт від Президента

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»