• Посилання скопійовано

Куди в Україні подавати документи для проставлення апостиля?

Для засвідчення легитимності офіційних документів, які були видані в Україні та використовуватимуться за кордоном, часто достатньо позначки про апостиль. Куди подавати ці документи для проставлення такої позначки?

Куди в Україні подавати документи для проставлення апостиля?

Головне управління  ДПС у Київській області інформує, що Правила проставлення апостиля на офіційних документах, призначених для використання на території інших держав, затверджено спільним наказом Міністерства закордонних справ України, Міністерства внутрішніх справ України, Міністерства освіти і науки України, Міністерства фінансів України, Міністерства юстиції України від 17.03.2023 № 125/209/293/139/999/5 (далі – Правила).

Згідно з п. 2 Правил визначено, що апостиль проставляється, зокрема, на офіційних документах, що видаються ДПС України та її територіальними органами.

Для отримання послуги з проставлення апостиля платник подає заяву з документом, на якому необхідно проставити апостиль та документом про оплату послуги з проставлення апостиля або документом, що підтверджує право на звільнення від сплати, чи його копією, засвідченою в установленому порядку через скриньку для кореспонденції, встановлену в приміщенні Державної податкової служби України за адресою: Львівська площа, 8, м. Київ, 04053, або надсилає поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення. 

Документ, на якому проставлено апостиль, надсилається платнику на поштову адресу, зазначену у заяві щодо проставлення апостиля.

Головне управління  ДПС у Київській області повідомляє, що  у заяві про проставлення апостиля в Державній податковій службі України на офіційних документах зазначається:

  • власне ім՚я та прізвище заявника, його місце проживання, контактний телефон, документ, що посвідчує його особу;
  • документ (назва), який надається для проставлення апостиля;
  • назва країни, в якій буде використовуватися документ;
  • надання згоди на обробку персональних даних заявника;
  • поштова адреса, на яку буде надіслано документ (документи) з проставленим апостилем або обґрунтованою відмовою засобами поштового зв’язку АТ «Укрпошта»;
  • телефонний номер заявника;
  • дата, особистий підпис, власне ім’я та прізвище заявника.

У разі подання пакету документів представником додається довіреність, видана належним чином, із зазначенням повноважень представника.

Рекомендовані форми заяв про проставлення апостиля в Державній податковій службі України на офіційних документах, призначених для використання на території інших держав для фізичних та юридичних осіб, розміщено на вебпорталі ДПС за посиланням: Головна/Діяльність/Апостиль/Форми Заяв про проставлення апостиля в Державній податковій службі України на офіційних документах, призначених для використання на території інших держав для фізичних та юридичних осіб.

***

Читайте також:

Джерело: ДПС у Київській області

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»