• Посилання скопійовано

Бізнес в Україні стикається з гострим дефіцитом кваліфікованих кадрів

У бізнес-середовищі України триває скорочення кількості працівників та поглиблюється проблема пошуку кваліфікованих кадрів, що може стати ключовим фактором для економіки у найближчі місяці

Бізнес в Україні стикається з гострим дефіцитом кваліфікованих кадрів

У бізнес-середовищі України триває скорочення кількості працівників та поглиблюється проблема пошуку кваліфікованих кадрів, що може стати ключовим фактором для економіки у найближчі місяці.

Такі основні результати опитування New Monthly Enterprises Survey (#NRES) Інституту економічних досліджень та політичних консультацій (ІЕД), пише Delo.ua з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

Згідно з даними, у травні рейтинг перешкод для бізнесу суттєво не змінився. Трійка основних перешкод залишається незмінною вже кілька місяців: небезпека ведення діяльності (56% опитаних), брак робочої сили (49%), зростання цін (46%).

«56% зазначили, що небезпека ведення ділової активності є найбільшою перешкодою – і такого високого показника не було навіть на початку війни. Найбільше на це скаржиться великий бізнес. Також знову актуалізувалася проблема електропостачання: порівняно з квітнем на неї скаржаться вдвічі більше підприємств (21% – у квітні, 41% – у травні)», – прокоментував експерт ІЕД Євген Ангел.

Джерело: Діло

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»