• Посилання скопійовано

Чи потрібно заброньованим проходити ВЛК: відповідь Мінцифри

Йти до ТЦК заброньованому співробітнику не потрібно. Він пройшов усі перевірки, у нього інформація про бронювання відображається у «Резерв+». До того ж за чинним законодавством заброньованим не потрібно проходити ВЛК

Чи потрібно заброньованим проходити ВЛК: відповідь Мінцифри

Заброньованим військовозобов'язаним не потрібно проходити ВЛК. Таке нововведення вже вступило в силу.

Про це повідомила заступниця директора департаменту з розвитку електронних послуг Міністерства цифрової трансформації Валерія Ткач, пише РБК-Україна з посиланням на ефір телемарафону.

За її словами, насамперед бронювання доступне для критично важливих підприємств, підприємств, які надають товари та послуги Силам оборони.

"Йти до ТЦК співробітнику не потрібно. Тому що він пройшов всі перевірки, в нього інформація про бронювання відобраажається у застосунку "Резерв+". Стосовно ВЛК, то згідно з чинним законодавством заброньованим не потрібно проходити ВЛК. Такі норми законодавства вже вступили в силу", - сказала вона.

За її словами, ВЛК не потрібно проходити до того часу, доки діє бронь. До того ж для подання документів на бронювання також не потрібно проходити ВЛК.

"У нас йде перевірка наявності особи в "Оберезі" й перебування у трудових відносинах цієї особи з підприємством, яке визначене як критично важливе", - зазначила Ткач.

 

Бронь від мобілізації в Україні

З 17 липня броню від мобілізації в Україні стало можливим оформити в "Дії". Натепер сервіс доступний для критично важливих підприємств. У Мінцифри пообіцяли розширити перелік підприємств.

У травні видання РБК-Україна зазначало, що заброньовані військовозобов'язані мають пройти ВЛК, якщо не проходили її останні п'ять років. При цьому військкомат має видати відповідний напрям.

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»