• Посилання скопійовано

За фінансові піраміди -- тюрма або виправні роботи

Ну а творців пірамід -- за ґрати

Національна комісія, що здійснює держрегулювання у сфері ринку фінансових послуг, пропонує запровадити кримінальну відповідальність за створення і рекламування фінансових пірамід. Якщо ініціативу підтримає парламент, порушників каратимуть громадськими або виправними роботами чи навіть обмеженням волі на термін до 3 років.

Тим часом, найвідоміша подібна структура Сергія Мавроді нещодавно оголосила про припинення виплат через нестачу грошей. Держфінпослуг свого часу попереджала українців не вкладати кошти у такий проект через високий ризик прогоріти.

Водночас експерти кажуть, що запровадження відповідальності можна тлумачити неоднозначно.

Д. Боярчук, експерт з економічних питань: «На певному етапі будь-яка банківська установа може стати фінансовою пірамідою. Тому тут потрібно бути дуже обережним. Що ви скажете? Це фінансова піраміда. Як ви це доведете? Тобто повинна бути законодавча база для цього».

Рубрика: Суспільство і життя/Економіка

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Економіка»