• Посилання скопійовано

Економіка України зацікавлена в знеціненні гривні

Економіка Україна зацікавлена в знеціненні гривні, для того щоб покращити ситуацію з торгівельним балансом і зробити товари більш конкурентноспроможними

Але це рішення більше політичне, ніж економічне, тому воно не вирішиться до виборів.

Таку думку к ексклюзивному коментарі Finance.UA висловив фінансовий експерт Борис Кушнірук.

Більше того, за його словами, Національний банк вже провадить некоректну жорстку грошово-кредитну політику, спрямовану на недопущення подібного знецінення. А у зв’язку з тим, що ринок на це чекає, це протиріччя породжує ще проблеми в економіці, бо за тими ставками, які зараз є на ринку, ніхто не може прокредитуватись.

“В Україні курс залежить не від економічних чинників і того, що відбувається на ринку, а від дій чиновників. Ви не можете прогнозувати, що буде вважати для себе вигідним в цей момент чиновник: чи опускання курсу гривні до долара до 10, чи до 12. На мою думку, до 9 гривень за долар може дійти до кінця року, але я б не давав категоричні прогнози щодо цього”, – зазначив Кушнірук.

Джерело: FINANCE.UA

Рубрика: Суспільство і життя/Економіка

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Економіка»