• Посилання скопійовано

Що буде з митною та податковою політикою у разі затягування війни: відповідає Гетманцев

В умовах війни робота держави з економікою має базуватися на військових законах. Що це означає на думку Гетманцева, докладніше далі

Що буде з митною та податковою політикою у разі затягування війни: відповідає Гетманцев

Голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данила Гетманцева надав інтерв'ю агентству «Інтерфакс-Україна». Одним з питань було майбутнє митної та податкової політики через затягування війни.

Гетманцев наголосив, що по цьому питанню треба говорити в загалом про державну політику в сфері економіки, а не про окремі її складові. Тобто прямої відповіді у нього немає.

В умовах війни робота держави з економікою має базуватися на військових законах. Це означає істотне збільшення участі держави в економіці, а також – мобілізацію фінансових ресурсів, скорочення невійськових витрат, збільшення державного замовлення на українських державний та приватних підприємствах на соціально значимі товари і військові товари. Держава має стати і вже стає зараз основним замовником соціально значимих товарів, які мають розподілятися між незахищеними верствами населення або продаватися за зниженими цінами.

Він наголосив, що влада має перевести мирні виробництва у військові. Якщо в мирний час підприємство виготовляло високоякісні текстильні вироби, то у війну воно має шити дешеві ковдри і подушки для армії. Важливо працевлаштувати переселенців, які покинули свої домівки і зараз проживають на Західній Україні. Це питання держави – їхнє влаштування і потім працевлаштування.

Ще одне питання – продовження роботи підприємств, які перебувають в зоні військових дій. Вони мають заробляти, отримувати державні замовлення. А для цього їх слід перемістити у безпечні місця. Ми відкрили державну програму стосовно переміщення.

Окремо він навів перші результати переміщення підприємств. На третій день роботи програми, переміщається 12 підприємств. Наразі ще є більше 400 заявок, вони продовжують надходити. 

Джерело: Інтерфакс-Україна

Рубрика: Суспільство і життя/Економіка

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Економіка»