• Посилання скопійовано

Комітет Ради підтримав подання на відставку Данилюка. Хто керуватиме Мінфіном?

Замголови комітету допустив, що Рада у четвер може розглянути дане подання. У разі його звільнення виконуючим обов'язки міністра буде його перший заступник Оксана Маркарова

Комітет Ради підтримав подання на відставку Данилюка. Хто керуватиме Мінфіном?

Комітет Верховної ради України з питань бюджету 6 червня розглянув та підтримав подання щодо відставки міністра фінансів Олександра Данилюка. Про це РБК-Україна розповів глава комітету Сергій Мельник.

"Подання було підтримано. Подання було від Парубія. Можливо завтра (винесуть на голосування - ред.)", - заявив Мельник.

Також цю інформацію "Українській правді" підтвердив член комітету, народний депутат Юрій Левченко. Він наголосив, що розгляд цього питання відбувався з грубим порушенням процедури:

  • по-перше, документ не пройшов відповідного попереднього розгляду,
  • по-друге, самого міністра не було на комітеті, і він не мав змоги висловити свою точку зору.

"Тому сам я утримався, хоча і вважаю, що Данилюк має піти", - пояснив він.

 

Хто керуватиме Мінфіном замість Данилюка?

Міністр фінансів Олександр Данилюк заявив, що в разі його звільнення виконуючим обов'язки міністра буде його перший заступник Оксана Маркарова. Про це міністр сказав під час панельної дискусії, організованої Американською торговою палатою, передає "Українська правда" з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

Він наголосив, що не змінює свого робочого графіку й очікує рішення Верховної Ради щодо його відставки, ініційованої прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом.

"Завтра (07.06 - від ред.) у Верховній Раді ви все почуєте. Персональне ніколи не повинно стояти над державним", - сказав міністр.

Данилюк зазначив, що намагався врегулювати це питання. "Потрібно рухатися, як єдина команда", - закликав він, вказавши на складність завдань, які стоять перед країною.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів України вніс до парламенту подання на звільнення міністра фінансів Олександра Данилюка. Про це ми писали тут>>

У ВР зареєстрований проект постанови №8433 "Про звільнення Данилюка О.О. з посади міністра фінансів України". На даний момент текст постанови відсутній на сайті парламенту. Глава уряду Володимир Гройсман підписав подання до Верховної ради України на звільнення Олександра Данилюка з посади міністра фінансів. За словами глави Кабінету міністрів, Данилюк "після спровокованого ним конфлікту на засіданні уряду дозволив собі дії, які несумісні з подальшим перебуванням на посаді члена Кабінету міністрів".

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: РБК-Україна

Рубрика: Суспільство і життя/Політика

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Політика»