• Посилання скопійовано

Зеленський підписав закон про класифікацію радіоактивних відходів

Очікується, що економічний ефект від впровадження удосконаленої класифікації буде істотним

Зеленський підписав закон про класифікацію радіоактивних відходів

«РБК-Україна» розповідає, що законопроект №0913 «Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення законодавства з питань поводження з радіоактивними відходами» у вівторок, 5 листопада, підписав президент Володимир Зеленський. Про це свідчить інформація на сайті Верховної ради.

Останній етап проходження документа – повернуто з підписом від президента.

Законом вводиться система класифікації радіоактивних відходів, що сприятиме поліпшенню поводження з радіоактивними відходами в Україні. Класифікація відповідає прийнятим міжнародним стандартам безпеки і ґрунтується на довгостроковій безпеки остаточного захоронення радіоактивних відходів.

«Економічний ефект від впровадження удосконаленої класифікації буде істотним: у 10 разів буде дешевше поховати всі РАО в Україні, при цьому рівень безпеки людини і навколишнього середовища не знизиться і буде відповідати міжнародно визнаним нормам», – наголошується у пояснювальній записці до законопроекту.

Нагадаємо, 23 жовтня проект схвалив спікер парламенту Дмитро Разумков. Так, 17 жовтня Рада прийняла даний проект закону в другому читанні, за нього проголосували 288 депутатів ВР.

Нагадаємо також, що 17 квітня 2018 року парламент 8 скликання підтримав за основу в першому читанні законопроект №6089 «Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення законодавства з питань поводження з радіоактивними відходами». Після кількох невдалих спроб за законопроект проголосували 229 парламентаріїв.

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Суспільство і життя/Політика

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Політика»