• Посилання скопійовано

Газ для населення подорожчає на 30% вже з весни

Вже з весни 2013 року тарифи на газ для населення підвищаться, в цілому, на 30%

Такий прогноз озвучив директор Інституту енергетичних досліджень Дмитро Марунич у коментарі журналістам у Києві.

«Ми не зможемо уникнути необхідності підвищення тарифів для населення. І МВФ, до речі, від нас цього не вимагає – для нього головне скорочення дефіциту Держбюджету», – підкреслив Д. Марунич.

При цьому він зазначив, що підвищення тарифів для населення, швидше за все, буде проходити у декілька етапів, проте не раніше весни наступного року, оскільки до початку опалювального сезону це неможливо у зв’язку з виборами. Під час найбільших платежів міняти правила, на думку експерта, також не можна.

Також директор Інституту зазначив, Україна повинна прийти до того, що населення буде платити за газ більше, ніж підприємства за прикладом розвинених країн. Так, за його словами, постачальникам палива зручніше працювати з одним великим заводом, а не з безліччю маленьких споживачів.

Адже в разі роботи з населенням газотранспортні компанії зазнають додаткових витрат, пов’язаних з встановленням та обслуговуванням лічильників, експлуатацією мереж.

Джерело: ГолосUA

Рубрика: Суспільство і життя/Нерухомість, житло, земля

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Нерухомість, житло, земля»