• Посилання скопійовано

Тариф на світло залежить від того, хто надає послуги з паркування

НКРЕКП роз'яснила питання щодо оплати електричної енергії, яка використовується для освітлення боксів паркінгу

Тариф на світло залежить від того, хто надає послуги з паркування

НКРЕКП у листі від 20.03.2015 р. №2590/17.2/61-15 інформує, що електрична енергія, яка споживається балансоутримувачем багатоквартирного будинку на освітлення паркінгів та стоянок розмішених в підвальних приміщеннях або на прибудинкових територіях, оплачується за тарифом 41,94 коп. за 1 кВт·год (з ПДВ) відповідно до пункту 1.6 Тарифів (Постанова № 497) та Примітки (Постанова № 497).

Якщо ж послуги із функціонування паркінгів та стоянок, розміщених в підвальних приміщеннях або на прибудинкових територіях, надає стороння організація, у цьому разі електрична енергія, яка споживається на освітлення паркінгів та стоянок не є спожитою для забезпечення індивідуальних побутових потреб населення, вона є ресурсом, що використовується у господарській діяльності (навіть, якщо результатом цієї діяльності є надання послуг населенню) та оплачується за єдиним роздрібним тарифом на електричну енергію, який відповідно до Порядку розрахунку єдиних роздрібних тарифів на електричну енергію, що відпускається для кожного класу споживачів, крім населення, населених пунктів та зовнішнього освітлення, на території України, затвердженого постановою НКРЕ від 26.08.2005 № 707, встановлюються Комісією щомісячно.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Суспільство і життя/Нерухомість, житло, земля

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Нерухомість, житло, земля»