• Посилання скопійовано

Затверджено порядок проведення всеукраїнської нормативної грошової оцінки земель

Кабмін визначив Порядок проведення загальнонаціональної (всеукраїнської) нормативної грошової оцінки земель сільськогосподарського призначення

Затверджено порядок проведення всеукраїнської нормативної грошової оцінки земель

Нагадаємо, що пунктом 11 "Перехідних положень" Закону про Держбюджет-2018 передбачено, що у 2018 році за рішенням та в порядку, затвердженому КМУ, буде проводиться загальнонаціональна (всеукраїнська) нормативна грошова оцінка земель сільськогосподарського призначення - оцінка земель сільськогосподарського призначення, яка проводиться одночасно на всій території країни. Про це ми розповідали тут>>

Порядок проведення загальнонаціональної (всеукраїнської) нормативної грошової оцінки земель сільськогосподарського призначення затверджений постановою КМУ від 07.02.2018 р. №105.

Оцінка проводитиметься відповідно до Методики нормативної грошової оцінки земель сільськогосподарського призначення, затвердженої постановою КМУ від 16.11.2016 р. № 831.

Оцінку буде проводити уповноважений Держгеокадастром на здійснення заходів, передбачених бюджетною програмою "Проведення земельної реформи", суб’єкт господарювання, якому будуть надані бюджетні кошти на безповоротній основі в межах відповідних бюджетних асигнувань та який є суб’єктом оціночної діяльності.

Об’єктом оцінки будуть землі сільськогосподарського призначення незалежно від форми власності в межах території природно-сільськогосподарських районів (у тому числі гірських природно-сільськогосподарських районів) АР Крим, областей, крім земель сільськогосподарського призначення в межах населених пунктів, оцінка яких проводиться відповідно до Методики № 213

Оцінка включатиме підготовчі роботи, ґрунтові обстеження (у разі потреби), камеральні роботи та складення за результатами проведення оцінки технічної документації із загальнонаціональної (всеукраїнської) нормативної грошової оцінки земель сільськогосподарського призначення.

 Оцінка проводитиметься з урахуванням строків, визначених частиною другою статті 18 Закону України "Про оцінку земель".

Весь Порядок можна переглянути тут>>

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: КМУ

Рубрика: Суспільство і життя/Нерухомість, житло, земля

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Нерухомість, житло, земля»