• Посилання скопійовано

Розрахунки зі співвласниками будинку, які мають борг перед ОСББ, будуть проводитися за новим порядком

КМУ виклав в новій редакції Порядок проведення розрахунків зі співвласниками багатоквартирного будинку, які мають заборгованість перед ОСББ, у разі виконання ними робіт, необхідних для утримання спільного майна співвласників

Розрахунки зі співвласниками будинку, які мають борг перед ОСББ,  будуть проводитися за новим порядком

Уряд постановою від 05.09.2018 р. №711 затвердив в новій редакції Порядок проведення розрахунків зі співвласниками багатоквартирного будинку, які мають заборгованість перед об’єднанням співвласників такого багатоквартирного будинку, у разі виконання ними робіт, необхідних для утримання спільного майна співвласників.

Цей Порядок визначає механізм списання боргу співвласника багатоквартирного будинку (далі — співвласник) із сплати внесків та платежів на утримання, реконструкцію, реставрацію, проведення поточного і капітального ремонту, технічного переоснащення спільного майна у багатоквартирному будинку (далі — внески та платежі) перед об’єднанням співвласників багатоквартирного будинку (далі — об’єднання) після виконання таким співвласником робіт, необхідних для утримання такого майна (далі — роботи), вартість яких не перевищує суму боргу такого співвласника.

Правління об’єднання за заявою співвласника, який має заборгованість із сплати внесків та платежів, або за власною ініціативою укладає за згодою такого співвласника з ним договір про виконання робіт на суму, що не перевищує суму заборгованості. 

У договорі зазначаються вид, обсяг робіт, їх вартість і строки виконання, а також умови придбання необхідних для виконання робіт матеріалів і обладнання (у разі потреби). 

Після завершення робіт складається акт виконаних робіт за визначеною правлінням об’єднання формою, у якому зазначається вид робіт, їх обсяг і вартість.

Вартість виконаних робіт у повному обсязі зараховується у рахунок списання (зменшення розміру) заборгованості із сплати внесків та платежів співвласника.

Про зарахування вартості робіт у рахунок списання (зменшення розміру) заборгованості із сплати внесків та платежів співвласника голова правління об’єднання видає співвласнику довідку за формою, визначеною правлінням об’єднання. У ній зазначається:

У довідці зазначається:

  • дата складення довідки;
  • прізвище, ім’я, по батькові, адреса співвласника, якому видано зазначену довідку;
  • реквізити договору та акта виконаних робіт;
  • інформація про зарахування вартості виконаних робіт у рахунок списання (зменшення розміру) заборгованості із сплати внесків та платежів із зазначенням дати такого списання (зменшення розміру заборгованості);
  • прізвище, ім’я, по батькові голови правління об’єднання.

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Суспільство і життя/Нерухомість, житло, земля

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Нерухомість, житло, земля»