• Посилання скопійовано

Застосування контрольної стрічки РРО в електронній формі – обов’язково

Відповідальність за неподання звітності про використання РРО в електронному вигляді настає з 1 липня 2013 року

Застосування контрольної стрічки РРО в електронній формі – обов’язково

 З початку року вже близько 1000 реєстраторів розрахункових операцій, які використовують підприємці – платники Дніпропетровського регіону, автоматично формують контрольну касову стрічку в електронній формі. Відповідно до законодавчих вимог їх модернізували власники РРО – суб’єкти підприємництва.

Таке переобладнання реєстраторів розрахункових операцій стало обов’язковим з початку року для всіх представників бізнесу, котрі у своїй роботі використовують касову техніку. 

Нагадуємо користувачам касової техніки, що відповідальність у зв’язку з введенням в дію п.9 ст.17 Закону України від 6 липня 1995 року №265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» настає з 1 липня 2013 року. Норма зазначеної статті передбачає, що до суб’єктів господарювання застосовуються фінансові санкції у розмірі десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян – в разі неподання до органів державної податкової служби звітності, пов’язаної із застосуванням реєстраторів розрахункових операцій, розрахункових книжок та копій розрахункових документів і фіскальних звітних чеків з реєстраторів розрахункових операцій по дротових або бездротових каналах зв’язку.  

Тому, користувачам касової техніки  варто якнайшвидше звертатись до Центрів сервісного обслуговування чи виробників для проведення ними відповідного доопрацювання наявних РРО, або ж придбати ті моделі касової техніки, що передбачають можливість електронного звітування. 

Джерело: ГУ ДФС у Дніпропетровській області

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»