• Посилання скопійовано

Нардепи пропонують спростити бізнесу використання РРО

У Раді зареєстрований законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо видачі/приймання готівкових коштів та спрощення адміністрування при застосуванні РРО

Нардепи пропонують спростити бізнесу використання РРО

12 травня 2016 року у Верховній Раді зареєстрований проект Закону №4658 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо видачі/приймання готівкових коштів та спрощення адміністрування при застосуванні реєстраторів розрахункових операцій". Його авторами є колектив нардепів, зокрема, А. Журжій, О. Кірш, О. Герега та ін.

Законопроектом пропонується внести зміни до Закону про РРО та Закону України "Про платіжні системи та переказ коштів в Україні", зокрема:

  • виключити обов’язок використання РРО суб'єктами господарювання (в т.ч. інтернет магазинами), які отримують платежі за надані товари (послуги) в безготівковій формі (із застосуванням платіжних карток, платіжних чеків, жетонів тощо);
  • скасувати обов’язок юридичних осіб вести облік товарних запасів на складах та/або за місцем їх реалізації, встановивши обов’язок ведення такого обліку відповідно до Закону про бухоблік;
  • усунути суперечності в законодавчих актах стосовно надання можливостей деяким суб'єктам господарювання здійснювати видачу/приймання готівкових коштів;
  • виключити обов'язок заповнення КОРО у звичайному порядку, встановивши обов’язок заповнення такої книги у разі виходу з ладу РРО чи відключення електроенергії.

На думку законотворців, "прийняття законопроекту сприятиме покращенню загального стану підприємницького середовища, налагодженню партнерських відносин між бізнесом та контролюючими органами, позитивно вплине на фінансове становище суб’єктів господарювання та підвищить позиції України в рейтингу легкості ведення бізнесу Doing Business, що складається експертами Світового банку".

Усі новини на тему >>>

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: Верховна Рада України

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»