• Посилання скопійовано

При реєстрації РРО до 11.03.2016 р. відображати акцизний податок у фіскальних чеках РРО необов’язково

Головне управління ДФС у м. Києві роз'яснило питання щодо відображення сплати акцизного податку у фіскальних чеках РРО

При реєстрації РРО до 11.03.2016 р. відображати акцизний податок у фіскальних чеках РРО необов’язково

У листі від 04.05.2016 р. №10242/10/26-15-40-03-16 податківці зазначають, що згідно Положенням про форму та зміст розрахункових документів, затвердженим Наказом Мінфіну від 21.01.2016 р. №13 (далі – Положення), для госпсуб'єктів роздрібної торгівлі, що здійснюють реалізацію підакцизних товарів та зареєстровані платниками акцизного податку (госпуб’єкти, що зареєстровані платниками іншого податку, крім ПДВ) у касовому чеку окремим рядком має зазначатись розмір ставки такого податку, загальна сума податку за всіма зазначеними в чеку товарами (послугами). На початку рядка повинна друкуватись назва податку. У реквізиті "Акцизний податок" його назва наводиться згідно з ПКУ. За потреби дозволяється використовувати скорочення.

Реєстрації в органі доходів і зборів підлягають РРО, модифікації яких включені до Державного реєстру РРО, з урахуванням сфер їх застосування та за умови, що строк служби, установлений у технічній документації на РРО, не вичерпався, а також з урахуванням строків первинної реєстрації, установлених Державним реєстром РРО.

У разі реєстрації госпсуб'єктом РРО з дотриманням вимог Наказу Міндоходів від 28.08.2013 р. №417 до набрання чинності Наказу Мінфіну від 21.01.2016 р. №13  (тобто, до 11.03.2016 р.) вимоги щодо відображення сплати акцизного податку у фіскальних чеках РРО є необов'язковими.

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»