• Посилання скопійовано

З 16 грудня застосування РРО при купівлі-продажу іноземної валюти є обов'язковим

Для здійснення операцій з купівлі-продажу іноземної валюти розроблено та включено до Державного реєстру РРО модель В1-1

З 16 грудня  застосування РРО при купівлі-продажу іноземної валюти є обов'язковим

ДФС у Київській області повідомила, що відповідно до вимог Закону  про РРО та з урахуванням положень Інструкції про порядок організації та здійснення валютно-обмінних операцій на території Україниз 16.12.2016 р. субʼєкти господарювання, які здійснюють операції з купівлі-продажу іноземної валюти, зобовʼязані використовувати у своїй діяльності РРО.

Для здійснення операцій з купівлі-продажу іноземної валюти розроблено та включено до Державного реєстру РРО модель В1-1, яка є спеціалізованим електронним контрольно-касовим реєстратором для зазначених операцій і належить до РРО, дозволених до первинної реєстрації.

Водночас податківці зауважують, що у разі недотримання порядку проведення операцій з купівлі-продажу іноземної валюти до субʼєктів господарювання, які здійснюють такі операції за рішенням відповідних контролюючих органів, застосовуються фінансові санкції, передбачені ст. 18 Закону про РРО.

Джерело: ГУ ДФС у м. Києві

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»