• Посилання скопійовано

Фіскальний чек без хоча б одного з обов'язкових реквізитів не є розрахунковим документом

Яка передбачена відповідальність у разі видачі фіскального чеку, в якому відсутні обов’язкові реквізити, в тому числі акцизний податок? Консультує ДФСУ

Фіскальний чек без хоча б одного з обов'язкових реквізитів не є розрахунковим документом

ДФСУ у підкатегорії 109.20 ресурсу "ЗІР" наголосила, що документ не є розрахунковим у разі відсутності в ньому хоча б одного з обов’язкових реквізитів, а також недотримання сфери його призначення.

До суб’єктів господарювання, які здійснюють розрахункові операції за порушення вимог Закону про РРО за рішенням відповідних контролюючих органів застосовуються фінансові санкції у таких розмірах:

- у разі встановлення протягом календарного року під час перевірки факту нероздрукування відповідного розрахункового документа, що підтверджує виконання розрахункової операції, або проведення її без використання розрахункової книжки на окремому господарському об’єкті такого суб’єкта господарювання:

  • вчинене вперше – 1 гривня;
  • за кожне наступне вчинене порушення – 100% вартості проданих товарів (послуг) з встановленими вище порушеннями.

Також за порушення вимог Закону про РРО посадові особи та працівники торгівлі, громадського харчування та сфери послуг, притягуються контролюючими органами до адміністративної відповідальності. Так, відповідно до ст. 155-1 КУпАП, взастосовується штраф у розмірі:

  • до осіб, які здійснюють розрахункові операції з порушенням встановленого законом порядку проведення розрахунків, - від 2 до 5 н.м.д.г. (34-85 грн);
  • та на посадових осіб - від 5 до 10 н.м.д.г. (85-170 грн).

Дії, вчинені особою, яку протягом року було піддано адміністративному стягненню за такі ж порушення, - тягнуть за собою накладення штрафу:

  • на осіб, які здійснюють розрахункові операції, - від 5 до 10 н.м.д.г. (85-170 грн).
  • на посадових осіб - від 10 до 20 н.м.д.г. (170-340 грн).

***

Читайте також:

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»