• Посилання скопійовано

ДФСУ розпочала реалізацію пілотного проекту щодо застосування новітніх моделей РРО

Ця система передбачає програмне забезпечення для платника (продавця), покупця та ДФС України, а також буде інтегрована з «Електронним кабінетом»

ДФСУ розпочала реалізацію пілотного проекту щодо застосування новітніх моделей РРО

ДФС у Кіровоградській області нагадує, що 19 червня 2018 року  набрала чинності постанова КМУ від 13.06.2018 р. №472, якою затверджено Порядок реалізації експериментального проекту щодо реєстрації та експлуатації новітніх моделей програмних та/або програмно-технічних комплексів, призначених для реєстрації розрахункових операцій (далі – Порядок).

Згаданим Порядком зазначено, що до новітніх моделей комплексів застосовуються на період проведення експериментального проекту вимоги, затверджені постановами КМУ від 18.02.2002 р. № 199  та від 02.03.2016 р. № 149 з урахуванням таких особливостей, що програмні комплекси повинні забезпечувати, зокрема:

►виконання розрахункової операції та передачі контрольно-звітної інформації до системи обліку даних в режимі реального часу;

► друкування розрахункових та інших звітних документів;

► збереження даних про опис товарів, фіскальної інформації, даних, на основі яких формуються розрахункові документи та звіти про розрахункові операції;

► використання електронно-цифрового підпису з дотриманням вимог Закону про ЕЦП для здійснення технологічних операцій;

► використання технології, розробленої Нацбанком, або електронно-цифрового підпису з дотриманням вимог Закону про ЕЦП для захисту від підміни та модифікації даних реєстраторів.

Нагадуємо, що інноваційна система реєстрації та обліку РРО – e-Receipt, розроблена ДФСУ, передбачає оnline реєстрацію пристроїв (персональні комп’ютери, планшети, смартфони) без подання до контролюючих органів будь-яких паперових документів та не потребуватиме абонентської плати за користування нею.

Е-Receipt може бути встановлена та підтримуватиметься будь-яким пристроєм.

Ця система передбачає програмне забезпечення для платника (продавця), покупця та ДФС України, а також буде інтегрована з «Електронним кабінетом».

Всі кейси цієї системи безкоштовні для її користувачів та не потребують абонентської плати за користування.

***

Читайте також:

Джерело: ДФС у Кіровоградській області

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»