• Посилання скопійовано

Комітет ВРУ з фінполітики «за» нові види штрафів щодо обігу готівки

Комітет ВРУ рекомендував прийняти за основу законопроект №9451 про деякі питання застосування фінсанкцій за порушення обігу готівки

Комітет ВРУ з фінполітики «за» нові види штрафів щодо обігу готівки

ВРУ повідомляє, що члени Комітету розглянули законопроект №9451 на засіданні Комітету 26 лютого.

Законопроект розроблено з метою приведення фінансово-правової відповідальності за правопорушення у сфері готівкових розрахункових правовідносин до сучасних економічних умов, забезпечення розмірів штрафів ступеню суспільних наслідків та шкідливості здійснюваних правопорушень.

Проектом пропонується скасувати Указ Президента України від 12.06.1995 р. №436/95 «Про застосування штрафних санкцій за порушення норм з регулювання обігу готівки» та запровадити штрафи за порушення касової дисципліни підприємств та організацій, що є меншими за розміром (в т.ч. звільнення від штрафів за деякі правопорушення, передбачені зазначеним Указом). Зокрема, за:

  • зберігання готівкових коштів в касах підприємств понад встановлений ліміт залишку готівкових коштів передбачено застосування штрафу в розмірі 100% від понадлімітної суми (замість 200%);
  • неоприбуткування (неповне та/або несвоєчасне оприбуткування) – 2-х кратний розмір неоприбуткованих готівкових коштів (замість 5-ти кратного розміру).

Народні депутати підтримали законопроект, прийняття якого дозволить забезпечити відповідність фінансово-правової відповідальності її загальним принципам з урахуванням поточного стану грошово-кредитної системи та умовами стабільності грошової одиниці України.

***

Читайте також: Штрафи за порушення порядку ведення касових операцій зменшаться (крім одного) – законопроект від Мінфіну

Джерело: Верховна Рада України

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»