• Посилання скопійовано

Чи обов’язково потрібно вказувати в чеку прізвище касира?

Податківці зазначили, що законодавчої вимоги відображати у фіскальних чеках та «Z-звіті», «Х-звіті» прізвища касира, який їх роздрукував, не встановлено

Чи обов’язково потрібно вказувати в чеку прізвище касира?

Коментар до ІПК ДПС від 26.03.2020 р. №1259/6/99-00-05-04-01-06/ІПК

Обов’язкові реквізити, які повинен містити касовий чек, та інші вимоги до нього наведено у розділі ІІ Наказу МФУ №13. При цьому, як роз’яснюють податківці у коментованій ІПК, обов’язкової вимоги щодо відображення у касовому чеку інформації про касира, що проводить розрахунки через РРО, немає.

Зокрема, такої вимоги не містять норми, що встановлюють порядок складання таких чеків:

Отже,  інформація про касира є додатковою та може додаватись суб’єктом господарювання у касовий чек додатково, за умови технічної можливості РРО. А відсутність такого реквізиту у чеку не буде свідчити про його помилковість. Водночас не буде помилкою, якщо така інформація у чеку буде зазначена.

Також податківці зауважили, що не встановлено такого обов’язку і при складанні «Z-звіту» та «Х-звіту». Таким чином, суб’єкт господарювання не зобов’язаний у «Z-звіті» та «Х-звіті» відображати інформацію щодо ідентифікації касира, який робить такі звіти за допомогою РРО.

***

Читайте також: 

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Автор: Станіслав Горбовцов

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»