• Посилання скопійовано

Як збільшується кількість РРО під час війни?

Щомісячне зростання виторгів, проведених через РРО, становить приблизно 20 відсотків

Як збільшується кількість РРО під час війни?

ДПСУ зазначає, що повнота обсягів розрахункових операцій (виторгів), проведених через  РРО, є важливим чинником повноти декларування обсягів отриманих доходів суб’єктами господарювання, а відтак і реальністю задекларованих та сплачених ними податків, зокрема, податку на прибуток, податку з доходу фізичних осіб, акцизного податку тощо.

Так, за даними Системи обліку даних РРО, виторги, проведені через РРО у квітні – липні 2022 року, демонструють стійку позитивну динаміку до збільшення після падіння у березні 2022 року, пов’язаного з війною, розпочатою російською федерацією.

Щомісячне зростання виторгів складає близько 20 відсотків.

Так, у липні 2022 року сума проведених виторгів через РРО досягла 184 млрд гривень.

Постійне зростання сум проведених через РРО розрахункових операцій обумовлено сумлінністю окремих платників податків щодо добровільного декларування отриманих доходів, а також завдяки превентивним та контрольно-перевірочним інструментам ДПС.

Державна податкова служба України дякує за сумлінне декларування розрахункових операцій суб’єктам господарювання!

Джерело: ДПСУ

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»