• Посилання скопійовано

Кому з торговців з 2023 року не обійтися без платіжних терміналів: інфографіка від Гетманцева

Д. Гетманцев навів інфографіку. За нею, 1 січня 2023 року всі торговці, крім І групи ЄП, у населених пунктах з кількістю населення 25 тис. та більше будуть зобовʼязані застосовувати термінали

Кому з торговців з 2023 року не обійтися без платіжних терміналів: інфографіка від Гетманцева

Нагадаємо, що Кабмін постановою від 29.07.2022 р. №894 визначив строки, до настання яких торговці повинні забезпечити можливість здійснення безготівкових розрахунків за продані ними товари (надані послуги), включаючи товари (послуги), реалізація (надання) яких здійснюється дистанційно.

Але ця вимога не поширюватиметься на торговців, які провадять господарську діяльність на територіях територіальних громад, які розташовані в районі проведення воєнних (бойових) дій або які перебувають в тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні), перелік яких затверджено наказом Мінреінтеграції, та протягом трьох місяців після припинення проведення воєнних (бойових) дій на таких територіях та/або деокупації, звільнення від оточення (блокування) цих територій.

Наразі Гетманцев навів у своєму Телеграм-каналі інфографіку щодо дії Постанови №894.

 

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»