• Посилання скопійовано

Відтепер держатель картки ПРОСТІР може отримати готівку у всіх торговельних мережах

Отримати готівку на касі тепер може кожен держатель картки ПРОСТІР у всіх торговельних мережах, де надають таку послугу

 Відтепер держатель картки ПРОСТІР може отримати готівку у всіх торговельних мережах

Отримати готівку на касі тепер може кожен держатель картки ПРОСТІР у всіх торговельних мережах, де надають таку послугу. Наголошує Нацбанк в Телеграм.

На початку жовтня один з найбільших банків України – Ощадбанк – у власній еквайринговій мережі забезпечив здійснення операції з видачі готівки для карток ПРОСТІР під час оплат за товар або послугу на касі торговельних мереж.

Також Ощадбанк налаштував таку послугу і для власних карток ПРОСТІР. Тобто послуга стала доступною і для всіх держателів карток ПРОСТІР від Ощаду.

Відтак мережа покриття цієї послуги для карток ПРОСТІР сягнула 100%, і тепер кожен держатель картки національної платіжної системи зможе отримати готівку на касі у всіх магазинах, аптеках, АЗС та інших торговельних мережах, що надають таку послугу.

Загалом – це тисячі торговельних точок по всій Україні.

Цей функціонал підтримують десятки тисяч платіжних терміналів. Про це свідчить інформація, наявна в Національного банку України.

Свої платіжні термінали для таких операцій налаштували шість банків-еквайрів, а саме: АТ “Ощадбанк”, АТ “Райффайзен Банк”, АТ КБ “ПриватБанк”, Акціонерний банк "Південний", АТ “АЛЬФА-БАНК” та ПАТ “БАНК ВОСТОК”.

Максимальний ліміт – 6 000 гривень за одну операцію.

Нагадаємо, що послуга з видачі готівки на касі сприяє забезпеченню потреб громадян у готівці, а також зменшує потреби в інкасації та пов’язані з цим ризики під час воєнних дій.

Банки, платіжні системи та торговельні мережі активно підтримали цю ініціативу.

Загалом протягом останніх місяців у середньому сума карткових операцій з видачі готівки на касі становить близько 1,7 млрд грн на місяць.

Джерело: Нацiональний банк України

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»