• Посилання скопійовано

Які дії необхідно здійснити перед початком використання КОРО і РК?

Податківці зауважили, що перед початком використання розрахункової книжки на її реєстраційній сторінці потрібно зазначити дату початку використання

Які дії необхідно здійснити перед початком використання КОРО і РК?

Податківці Яворівщини на постійній основі проводять роз’яснювальну роботу серед платників податків щодо законодавчих змін. Так, фахівці Яворівської ДПІ при спілкуванні з відвідувачами Центру обслуговування платників надають всю необхідну інформацію, зокрема щодо застосування РРО/ПРРО. 

Під час чергового навчання старший державний інспектор  ДПІ Наталія Британ поінформувала, що  згідно з п. 4 глави 4 розд. II Порядку реєстрації та ведення розрахункових книжок, книг обліку розрахункових операцій, затвердженого наказом Мінфіну від 14.06.2016 №547 зі змінами та доповненнями, перед початком використання книги обліку розрахункових операцій на її титульній сторінці слід зазначити дату початку використання. Записи в КОРО мають виконуватися кульковою ручкою з пастою темного кольору.

Податківець зауважила, що після закінчення використання КОРО на її титульній сторінці необхідно зазначити дату закінчення. У разі відсутності у суб’єкта господарювання бухгалтерії до останньої сторінки КОРО підклеюються акти про видачу коштів та акти про скасування помилково проведеної через реєстратор розрахункових операції суми розрахунку (п. 11 глави 4 розд. II Порядку).

Також роз’яснила, що відповідно до п. 1 глави 2 розд. IIІ Порядку перед початком використання розрахункової книжки на її реєстраційній сторінці необхідно зазначити дату початку використання.

Насамкінець Наталія Британ наголосила, що після використання всіх розрахункових квитанцій на реєстраційній сторінці розрахункової книжки необхідно зазначити дату її закінчення та загальну суму розрахунків за всіма розрахунковими квитанціями, що є в розрахунковій книжці (п. 9 глави 2 розд. IIІ Порядку №547).

Джерело: ДПС у Львівській області

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»