• Посилання скопійовано

Гетманцев чекає від ДПС «прозорих» перевірок застосування РРО

За позицією Гетманцева, ДПС має забезпечити прозорий законний податковий контроль за використанням РРО, а не шукати помилок у назві підприємця на чеку

Гетманцев чекає від ДПС «прозорих» перевірок застосування РРО
Гетманцев у своєму Телеграм-каналі звернувся до податківців, які готуються виходити на перевірки застосування РРО з 1 жовтня.
Він підкреслив, що однією з найбільших перешкод у запровадженні надважливої реформи фіскалізаціі є обґрунтовані побоювання щодо упередженого ставлення до бізнесу у процесі перевірок. Пошук дрібниць, які не мають жодного значення для фіскальних цілей, але можуть формально трактуватися як правопорушення. За словами нардепа, перед ДПС не стоїть завдання зібрати штрафи, змусити людей робити непотрібні речі. Головна задача ДПС - забезпечити прозорий законний податковий контроль за використанням РРО, а не за послідовністю букв у назві підприємця на чеку або за ідеальною цілісністю дійсної акцизної марки на пляшці в ресторані.
Гетманцев запропонував податківцям надавати розʼяснення та навчати ФОПів під час перевірочних заходів.
 
***

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»