• Посилання скопійовано

Таксисти з 1 жовтня зобов’язані видавати касові чеки, нагадує ДПСУ

З 1 жовтня водії, які надають послуги перевезення пасажирів та приймають до оплати готівку та/або електронні платіжні засоби, повинні видавати чеки. Відповідне роз'яснення (у вигляді інфографіки) опублікувала Державна податкова служба

Таксисти з 1 жовтня зобов’язані видавати касові чеки, нагадує ДПСУ

З 1 жовтня водії, які надають послуги перевезення пасажирів та приймають до оплати готівку та/або електронні платіжні засоби, повинні видавати чеки.

Відповідне роз'яснення опублікувала Державна податкова служба, повідомляє Цензор.НЕТ.

"З 1 жовтня до суб'єктів господарювання, які надають послуги таксі та приймають до оплати готівкові кошти та/або електронні платіжні засоби без проведення таких операцій через РРО, можуть застосовуватися штрафні (фінансові) санкції за порушення вимог закону", - йдеться у роз’ясненні.

Нововведення стосується таксистів, які:

  • Не є платниками податків першої групи.
  • Проводять розрахунки в салоні авто в готівковій формі або приймають в рахунок оплати за послуги перевезень платіжні карти.
  • Не входять до переліку, затвердженому постановою Кабміну від 23 серпня 2000 року №1336 (підприємці, які звільнені від РРО. - Ред.).

Джерело: Цензор. нет

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»