• Посилання скопійовано

Здійснюєте пасажирські перевезення: як заповнити КОРО?

СГ при здійсненні перевезення пасажирів та багажу, при продажу квитків у кіосках та салонах транспортних засобів заповнює КОРО на господарську одиницю на підставі квитанцій, талонів, квитків

Здійснюєте пасажирські перевезення: як заповнити КОРО?

ДПС у Вінницькій області нагадує, що відповідно до норм Закону України від 06.07.1995 №265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» реєстратори розрахункових операцій та/або програмні РРО та розрахункові книжки (РК) не застосовуються, зокрема, при продажу проїзних і перевізних документів на залізничному (крім приміського) та авіаційному транспорті з оформленням розрахункових і звітних документів та на автомобільному транспорті з видачею талонів, квитанцій, квитків з нанесеними друкарським способом серією, номером, номінальною вартістю.  Наказом Мінфіну від 14.06.2016 №547 затверджено Порядок реєстрації та ведення розрахункових книжок, книг обліку розрахункових операцій.

Цим документом встановлено, що господарською одиницею є стаціонарний або пересувний об'єкт, у тому числі транспортний засіб, де реалізуються товари чи надаються послуги та здійснюються розрахункові операції. Отже, суб'єкт господарювання при здійсненні перевезення пасажирів та багажу, при продажу квитків у кіосках та салонах транспортних засобів заповнює КОРО на господарську одиницю на підставі квитанцій, талонів, квитків з нанесеними друкарським способом серією, номером, номінальною вартістю, виданих протягом дня.

При цьому у графах 3 та 4 «Номер та серія розрахункової квитанції: першої, останньої» КОРО на господарську одиницю зазначаються реквізити квитанцій (талонів тощо), виданих протягом дня при перевезенні пасажирів та багажу (першої та останньої).

Джерело: ДПС у Вінницькій області

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»