• Посилання скопійовано

На які види виплат з оплати праці не діють готівкові обмеження?

Податківці підкреслили, що виплати, пов’язані з оплатою праці – це виплати, віднесені до фонду оплати праці, а також до інших виплат, що не належать до цього фонду

На які види виплат з оплати праці не діють готівкові обмеження?

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування – Новомосковський регіон) звертає увагу, що згідно з п. 3 розд. І Положення про ведення касових операцій у національній валюті в Україні, затвердженого постановою Правління НБУ від 29.12.2017 №148, виплати, пов’язані з оплатою праці – це виплати, віднесені до фонду оплати праці, а також до інших виплат, що не належать до цього фонду.

Відповідно до п. 3 Інструкції зі статистики заробітної плати, затвердженої наказом Держкомстату від 13.01.2004 №5, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 27.01.2004 за №114/8713, виплати, що не належать до фонду оплати праці:

  • внески підприємств на загальнообов’язкове державне соціальне страхування;
  • допомога по тимчасовій непрацездатності; допомога по вагітності та пологах;
  • допомога при народженні дитини; допомога по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку;
  • допомога на поховання; оплата путівок на санаторно-курортне лікування та оздоровлення;
  • допомога по частковому безробіттю.

Джерело: ДПС у Дніпропетровській області

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»