• Посилання скопійовано

Податківці взялися за перевірку роботи з РРО при продажу криптовалют

СГ під час приймання готівки в рахунок оплати криптовалют повинні дотримуватися порядку проведення розрахунків та фіскалізувати такі операції за допомогою РРО та/або ПРРО

Податківці  взялися за перевірку роботи з РРО при продажу криптовалют

Головне управління ДПС у м. Києві розповідає, що щороку обіг віртуальних активів (далі – криптовалют) у світі лише зростає, а Україна, за даними Конференції ООН з торгівлі та розвитку (ЮНКТАД), перебуває на першому місці за активністю використання криптовалют населенням.

Вочевидь насамперед у столиці з’являються пункти обміну валют, які поряд з ліцензованими валютно-обмінними операціями здійснюють операції купівлі-продажу криптовалют.

Нагадаємо, що Законом України від 06.07.1995 №265/95-ВР «Про застосування РРО у сфері торгівлі громадського харчування та послуг» (зі змінами) передбачено обов’язок суб’єктів господарювання, які здійснюють розрахункові операції в готівковій формі, проводити їх на повну суму покупки через зареєстровані в органах ДПС РРО та/або ПРРО із наданням покупцю відповідного розрахункового документа встановленої форми.

Отже, суб’єкти господарювання, які приймають готівкові кошти в рахунок оплати криптовалют, повинні дотримуватися встановленого законодавством порядку проведення розрахунків та фіскалізувати такі операції за допомогою РРО та/або ПРРО.

Всі пункти обміну валют Києва, що ухиляються від виконання цього обов’язку, були й будуть під пильною увагою податківців.

З початку 2024 року в м. Києві при проведенні заходів контролю вже виявлено та задокументовано непоодинокі факти здійснення операцій з продажу криптовалют із порушеннями порядку проведення розрахунків, за що до порушників будуть застосовані штрафні санкції та проінформовано Національний банк України.

Джерело: ДПС у м. Києві

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»