• Посилання скопійовано

Як СГ закрити зміну на ПРРО: нагадування від ДПС

Для закриття робочої зміни особа, яка здійснює розрахункову операцію, формує фіскальний звітний чек/фіскальний звіт за таку зміну та направляє його на реєстрацію до фіскального сервера

Як СГ закрити зміну на ПРРО: нагадування від ДПС

Східне міжрегіональне управління ДПС по роботі з великими платниками податків розповідає, в яких випадках автоматично створені ПРРО електронні службові документи (відкриття зміни, закриття зміни) направляються на фіскальний сервер ДПС та відображаються у приватній частині Електронного кабінету в режимі «Зведені звіти» меню «Дані РРО».

Направлення на фіскальний сервер ДПС службових документів (відкриття зміни, закриття зміни), які програмний реєстратор розрахункових операцій (далі – ПРРО) створив автоматично, відбувається у випадках переведення у фіскальний режим роботи ПРРО та закриття на ПРРО робочої зміни.

Відповідно до п. 3 розд. IV Порядку реєстрації, ведення реєстру та застосування програмних реєстраторів розрахункових операцій, затвердженого наказом Мінфіну від 23.06.2020 №317 «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 14 червня 2016 року №547» із змінами та доповненням, для переведення у фіскальний режим роботи ПРРО, зареєстрованого в реєстрі ПРРО, забезпечення реєстрації розрахункових документів на фіскальному сервері особа, яка здійснює розрахункову операцію (за умови закриття попередньої зміни на такому ПРРО), відкриває робочу зміну, ініціюючи відповідною командою ПРРО автоматичне створення службового документа, якому ПРРО автоматично присвоює локальний номер та тип «Відкриття зміни».

Локальний номер цього та інших електронних документів, що створюються ПРРО, є порядковим числовим номером, автоматично сформованим ПРРО, який присвоюється електронним документам, створеним ПРРО.

Таке повідомлення направляється до фіскального сервера і реєструється фіскальним сервером шляхом присвоєння йому номера, який є номером зміни.

Для закриття робочої зміни особа, яка здійснює розрахункову операцію, формує фіскальний звітний чек/фіскальний звіт за таку зміну та направляє його на реєстрацію до фіскального сервера.

Джерело: ДПС по роботі з великими платниками податків

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»