• Посилання скопійовано

Нюанси скасування реєстрації РРО при закритті господарської одиниці

Реєстрація РРО діє до дати скасування реєстрації РРО, коли щодо господарської одиниці, де використовується РРО, СГ повідомив ДПС про такий об’єкт оподаткування як про закритий або такий, що не експлуатується

Нюанси скасування реєстрації РРО при закритті господарської одиниці

Центральне міжрегіональне управління ДПС по роботі з великими платниками податків нагадує, що процедури реєстрації/перереєстрації/скасування реєстрації реєстраторів розрахункових операцій (далі – РРО) встановлює Порядок реєстрації та застосування реєстраторів розрахункових операцій, що застосовуються для реєстрації розрахункових операцій за товари, (послуги), затверджений наказом Мінфіну від 14.06.2016 №547 «Про затвердження порядків щодо реєстрації реєстраторів розрахункових операцій та книг обліку розрахункових операцій» зі змінами та доповненнями (далі – Порядок №547).

Відповідно до п. 1 глави 4 розділу II Порядку №547 реєстрація РРО діє до дати скасування реєстрації РРО, що відбувається у випадках, визначених  Порядком №547, зокрема, пп. 13 п. 1 глави 4 розділу ІІ Порядку №547, коли щодо господарської одиниці, де використовується РРО, суб’єкт господарювання повідомив контролюючий орган про такий об’єкт оподаткування як про закритий або такий, що не експлуатується.

Згідно з п. 2 глави 4 розділу ІІ Порядку №547 скасування реєстрації РРО на підставах, визначених у пп. 13 п. 1 глави 4 розділу ІІ Порядку №547, може здійснюватися за заявою суб’єкта господарювання або примусово за рішенням контролюючого органу.

Контролюючий орган може прийняти рішення про скасування реєстрації РРО за наявності в контролюючому органі повідомлення про об’єкти оподаткування, поданого відповідно до вимог п. 63.3 ПКУ, згідно з яким господарська одиниця, на яку зареєстровано РРО, обліковується в контролюючому органі як об’єкт оподаткування, що закритий або не експлуатується.

Звертаємо увагу, що кожен платник має можливість перегляду інформації про зареєстровані/скасовані РРО та об’єкти оподаткування у приватній частині «Електронного кабінету платника». Якщо в Електронному кабінеті платника суб’єкта господарювання не відображено інформацію про усі об’єкти оподаткування або інформація потребує уточнення – подається Повідомлення за ф. №20-ОПП з оновленою інформацією.

Для суб’єктів господарювання, які використовують РРО, у разі зміни даних щодо господарської одиниці (об’єкта оподаткування), в якому застосовується РРО, – подається заява за ф. №1-РРО з позначкою «перереєстрація».

Просимо кожного платника своєчасно проводити скасування/перереєстрацію РРО, якщо об'єкт оподаткування, де використовувався РРО, закритий або не експлуатується.

Джерело: Центральне міжрегіональне управління ДПС по роботі з великими платниками податків

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»