• Посилання скопійовано

СГ має декілька окремих господарських одиниць: скільки треба РРО?

Податківці підкреслили, що на кожен такий окремий об’єкт оподаткування (господарську одиницю) реєструється окремий ПРРО. А для цього потрібно ще подати відповідне повідомлення за ф. №20-ОПП

СГ має декілька окремих господарських одиниць: скільки треба РРО?

Диканська ДПІ Головного управління ДПС у Полтавській області повідомляє, що у разі якщо місце здійснення розрахунків за різними видами діяльності (надання послуг перукарнями та салонами краси, надання в оренду автотранспортних засобів) збігається, то для цілей подання повідомлення №20-ОПП відбувається поділ об’єкта оподаткування (нерухомого майна (приміщення)), за його функціональним призначенням, на окремі дві його частини.

У такому випадку у повідомленні №20-ОПП подається інформація про два окремих об’єкти оподаткування з урахуванням кожного окремого виду діяльності (одна частина приміщення – салон чи перукарня, інша – офіс), із зазначенням для кожного з них відповідного унікального ідентифікатора об’єкта оподаткування, сформованого у порядку зростання.

На кожен такий окремий об’єкт оподаткування (господарську одиницю) реєструється окремий ПРРО.

Стосовно автомобілів, які здаються в оренду, також має бути подане повідомлення №20-ОПП. У випадку подання інформації про автомобілі може застосовуватись принцип укрупнення інформації, передбачений п. 8.4 розд. VIII Порядку №1588, відповідно до якого можна подати інформацію з типом «автомобільні транспортні засоби» та зазначенням кількості таких транспортних засобів у графі «Реєстраційний номер об’єкта оподаткування» повідомлення №20-ОПП, або інформацію про місце зберігання таких транспортних засобів, наприклад – автопарк, гараж тощо.

Джерело: ДПС у Полтавській області

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»