• Посилання скопійовано

Cтартувало повторне обговорення Положення про ведення касових операцій у нацвалюті

НБУ оприлюднив для повторного громадського обговорення зміни до Положення про ведення касових операцій у національній валюті в Україні. Докладніше – далі

Cтартувало повторне обговорення Положення про ведення касових операцій у нацвалюті

Національний банк України пропонує для повторного громадського обговорення зміни до Положення про ведення касових операцій у національній валюті в Україні (далі – Положення).

Оновлене Положення враховує як пропозиції регулятора, необхідні для приведення його окремих норм у відповідність до актуальних вимог законодавства України та нормативно-правових актів Національного банку, так і низку пропозицій учасників фінансового ринку та громадськості, наданих за результатами першого обговорення цього проєкту нормативно-правового акта в березні 2024 року.

Зокрема, додатково пропонується:

  • встановити для надавачів платіжних послуг та їх комерційних агентів перехідний період протягом шести місяців, щоб надати їм можливість здійснити перегляд, актуалізацію, переукладання та укладання договорів з клієнтами відповідно до нових вимог;
  • надати можливість суб'єктам господарювання здавати готівкову виручку (готівку) до юридичних осіб, що здійснюють операції з оброблення та зберігання готівки;
  • визначити право комерційних агентів банків, небанківських надавачів платіжних послуг та їх комерційних агентів самостійно здавати готівку (готівкову виручку), отриману через платіжні пристрої, до банку за умови дотримання низки вимог.

Ознайомитися з матеріалами для повторного обговорення можна за посиланнями:

Зауваження та пропозиції до Положення приймаються згідно з формою надання зауважень та пропозицій до 20 травня 2024 року включно.

Джерело: Нацiональний банк України

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»