• Посилання скопійовано

Мінфін хоче змінити правила застосування ПРРО в офлайн-режимі

Мінфін працює над удосконаленням режиму офлайн, який має бути, але повинен використовуватися як опція на випадок форс-мажорних обставин, коли мають місце об’єктивні причини неможливості використання режиму онлайн

Мінфін хоче змінити правила застосування ПРРО в офлайн-режимі

Мінфін розповідає, що 16 травня 2024 року відбулось четверте засідання МРГ з питань застосування програмних реєстраторів розрахункових операцій, під час якого обговорили питання врегулювання причин, за яких ПРРО може працювати в режимі офлайн, та тривалості роботи ПРРО в такому режимі. 

“Ми працюємо над удосконаленням режиму офлайн, який має бути, але має використовуватися як опція на випадок форс-мажорних обставин, коли мають місце об’єктивні причини неможливості використання режиму онлайн, які не залежать від користувача ПРРО”, - зазначила заступниця Міністра фінансів України, заступниця голови МРГ Світлана Воробей.  

Заступник Міністра фінансів України, голова Міжвідомчої робочої групи Олександр Грубіян наголосив: “Маємо комплексно відпрацювати термін безперервного користування режимом офлайн, норми часу користування ним протягом місяця та питання можливості перевірки причин виходу в такий режим”.

Також обговорено можливі варіанти архітектури побудови системи роботи ПРРО, питання скасування необмежених строків роботи програмних розрахункових реєстраторів та використання діапазону фіскальних номерів у режимі офлайн, які запроваджено на період дії воєнного, надзвичайного стану та обставин непереборної сили.

Джерело: Міністерство фінансів України

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»