• Посилання скопійовано

Хто з підприємців частіше користується смартфоном замість POS-термінала?

Найчастіше мобільний еквайринг через застосунок «Термінал» на смартфоні, за даними статистики ПриватБанку, використовують кафе та кав'ярні, магазини побутових товарів, продуктові крамниці та салони краси

Хто з підприємців частіше користується смартфоном замість POS-термінала?

З початку 2024 року вже понад 6 тис. українських підприємців підключили приймання безготівкової оплати за допомогою смартфона та стали активними користувачами застосунку «Термінал» від ПриватБанку. Як говорить керівник напряму торгового еквайрингу банку Сергій Макаренко, загалом за допомогою «Терміналу» щомісяця приймають оплату від покупців понад 26 тисяч торгівців. 

«Оплата покупок «Терміналом» стала звичною для українців, а популярність цього сервісу серед торгівців зумовлена тим, що ПриватБанк єдиний з українських банків зробив доступним приймання безготівкових оплат через iPhone та можливостями не зупиняти приймання оплат навіть під час довготривалих відключень електрики, – зазначає Сергій Макаренко. – Значною перевагою «Терміналу» є й вбудований сервіс фіскалізації чеків ПРРО «Каса», до якого просто підключитися та користуватися без додаткової плати банку».

Найчастіше мобільний еквайринг через застосунок «Термінал» на смартфоні, за даними статистики ПриватБанку, використовують кафе та кав'ярні, магазини побутових товарів, продуктові крамниці та салони краси. Цікаво, що підприємці-жінки в півтора раза активніше підключаються та користуються новітньою технологією, ніж чоловіки.

З початку 2024 року за допомогою «Терміналу» українці вже оплатили майже 15 мільйонів покупок на суму понад 5,6 млрд грн.

Нагадаємо, застосунок «Термінал» ПриватБанку дозволяє приймати безготівкові платежі за допомогою звичайного смартфона. Якщо у підприємця є iPhone чи Android смартфон з NFC, його за декілька хвилин можна перетворити на POS-термінал: завантажити застосунок Термінал, зареєструватися та приймати до оплати картки будь-яких банків – як на відео.

Джерело: ПриватБанк

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»